Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mátraszentlászló - szállás képes leírás - Mátra.tlap.hu
részletek »

Mátraszentlászló - szállás - Mátra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: matra.tlap.hu » Mátraszentlászló - szállás
Keresés
Találatok száma - 6 db
Favorit Egyesület Mátraszentlászló Üdülőház

Favorit Egyesület Mátraszentlászló Üdülőház

A Mátra az Északi-középhegység egyik, vulkanikus eredetű tagja, amely 900 négyzetkilométeren terül el a Cserhát és a Bükk között. Itt található Magyarország két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes (1014 m) és a Galya-tető (965 m). Kiterjedése kelet-nyugati irányban 40-50 km, észak-déli irányban 15-22 km. A Kárpátok belső vulkáni övezetéhez tartozik, de formáit a miocén vulkánosság óta már jelentősen átalakították az utólagos szerkezeti mozgások és az erózió. Jelentős érckészlete miatt sokan kutatták kialakulását és vulkanizmusának történetét, de a geológusok között még a közelmúltban is viták zajlottak az egykori kitörési központok hollétéről. A Mátra több, eltérő arculatú részre tagolódik. Félkörívű nyugati gerince a Nyugati-Mátrával (Muzsla, 805 m) kezdődik, melyet a Cserháttól a tektonikus eredetű Zagyva-árok választ el. A hegység központi része - a Magas-Mátra - hordozza a legmagasabb csúcsokat, bár ezt az elnevezést ritkán használják. A vonulat két fő szakasza a meredek, kőtengerekkel és zárt bükkösökkel borított Mátrabérc és a Kékes tömbje, amelyeket a Nagy-völgy tagol ketté. A Kékeshez közeli Sas-kőtől (898 m) kelet felé Keleti-Mátra néven folytatódik a fokozatosan lealacsonyodó főgerinc, mely végül a Tarna völgyénél ér véget. Dél felé a Mátraalja szőlőkkel borított lankái jelentik az átmenetet a hegyvidék és az Alföld között.

Kétkerék vendégház

Kétkerék vendégház

Vendégházunk közel 800 m magasan, Galyatető szomszédságában, az Északi-Mátrában, az országos Kék túra útvonalán, a mátraszentistváni Síparktól 300 m-re található. A környék számtalan lehetőséget kínál: a hóágyúzott pályákon síeléstől a hegyi és országúti kerékpározáson, sífutáson, túrázáson, sziklamászáson, hegyi futóedzéseken át a nyugodt pihenésig. A vendégház szolgáltatásai: # 2 és 3 ágyas fürdőszobával ellátott szobák # Főzési és étkezési lehetőség a jól felszerelt vendégkonyhában # Kerékpárkölcsönzés / igény szerinti túravezetéssel # Az alagsorban zárt kerékpár- és síléctároló # Kerékpárszerelő műhely a leggyakrabban szükséges szerszámokkal és alkatrészekkel (szerelő- és centrírozó állvány, nagy pumpa, kompresszor, kenőolaj, tartalék belsők és külsők stb.) # Nagynyomású kerékpármosó # Az alagsorban vetítésekre, társasági összejövetelekre is alkalmas nagy társalgó # Bográcsozóhely # Gyereksarok # Etetőszék, pelenkázó, babaágy # Nagy társalgó, vetítési lehetőséggel # Igény szerint reggeli, bográcsvacsora biztosítása # Kerékpáros és gyalogos túravezetés, túrajavaslatok # Kölcsönözhető térképek # Mozgássérült szoba, wc, zuhanyzó és felhajtórámpa, stb...

Mátraszentlászlói szállások

Mátraszentlászlói szállások

Válogatott szálláshelyek Mátraszentlászló és térségének (Mátraszentimre, Mátraszentistván, Galyatető) kínálatából on-line foglalási lehetőséggel és részletes leírással, foglaltsági naptárral, képgalériával, árkalkulátorral, amelyek megkönnyítik Magyarország legmagasabb településére érkezők választását.

Nagykémény Étterem és Vendégfogadó

Nagykémény Étterem és Vendégfogadó

Nyitva tartási időszak kezdete: Január 1. Nyitva tartási időszak vége: December 31. Férőhely (fő): 18 Szobaszám: 7 szolgáltatások: saját parkoló, étkezési lehetőség, túrázási lehetőség Leírás: A Felső-Mátra legszebb részén, új építésű, igényesen kialakított Vendégfogadónkban, zuhanyozós, televíziós szobákkal, hagyományos értékekre épített, változatos ételkínálattal várjuk kedves vendégeinket.

Vadász Turista Centrum

Vadász Turista Centrum

Üdülőházunkban öt különálló apartman található, melyekbe egész évben szeretettel várjuk vendégeinket. Apartmanjaink kétszintesek. Minden apartmanunkban felszerelt konyha található gáztűzhellyel és mikrohullámú sütővel. A fürdőszobák zuhanyzóval ellátottak. A parkolás zárt udvarunkban lehetséges. Az üdülő területén hétvégeken is nyitva tartó Mini ABC-t és italboltot üzemeltetünk. Vendégeink kényelmét és szórakozását az apartmanokban TV, a kertben saját játszótér és tűzrakó hely biztosítja nyársalási, bográcsolási és grillezési lehetőséggel. Szállásajánlatunk egyénileg érkező családok illetve csoportok (baráti társaságok, erdei iskola, ...) részére egyaránt vonatkozik. Csoportoknál a maximum létszám 37 fő, minimum 20 fő esetén árengedményt bizosítunk.

Vöröskő Vendéglő

Vöröskő Vendéglő

Összes férőhely: 70 fő. A Mátra éghajlata a nagy relatív szintkülönbségek miatt mérsékelt övi hegyvidéki jellegű. Legmagasabb részei a szomszédos Alföldhöz képest jelentősebb előhegyek nélkül emelkednek 800-900 méterre, ezért a hegység déli oldalán különösen jól megfigyelhető a vertikális klimatikus tagoltság. Más hegységeinkhez hasonlóan a Mátrára is jellemző a mozaikszerű mikroklíma, amelynek oka a változatos domborzat és növényzet. Az évi középhőmérséklet felfelé haladva 0,3-0,4 °C-kal csökken 100 méterenként: a Gyöngyösi-medence 10 fokot meghaladó értékeivel szemben a Kékesen a 6 °C-ot sem éri az éves átlag. A hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan egyre kiegyenlítettebbé válik a klíma; a környező völgyekkel, medencékkel ellentétben a hegytetőkön csak nagy ritkán süllyed ;20 °C alá a minimumhőmérséklet.

Tuti menü