Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Térkép-Földrajz képes leírás - Mátra.tlap.hu
részletek »

Térkép-Földrajz - Mátra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: matra.tlap.hu » Térkép-Földrajz
Keresés
Találatok száma - 4 db
Mátra térkép

Mátra térkép

Mátrai autós és turista térképe. A térkép hagyományos definíció szerint a Föld vagy más égitest felszínének, vagy a felszínre vonatkoztatott természeti és társadalmi típusú tárgyaknak és jelenségeknek meghatározott matematikai szabályok vagy mértani törvények szerint síkba vetített, méretarányosan kisebbített, általánosított, és sajátos grafikai jelrendszerrel bemutatott felülnézeti ábrázolása. Modernebb megközelítésben nevezhetjük inkább térbeli vonatkozások mértékhez kötött és rendezett modelljének.

Mátra turistatérkép

Mátra turistatérkép

A helynévmutató a Mátra-Hegység 1: 40 000 méretarányú turistatérképének 1993-as kiadásához készült. Egy-egy név megkereséséhez a terület meghatározás módszerét választottuk. A térképen található vízszintes és függőleges koordinátákkal határozhatjuk meg a keresett helyet. A helynévmutató minden tereptárgyat felsorol ami a térképen megtalálható.

Mátra utca térkép

Mátra utca térkép

A Google Maps a Google által fejlesztett ingyenes online térképszolgáltatás. Az elérhető térképek és műholdfelvételek az egész Földet lefedik. 2005. október 6-a óta a Google Maps hivatalosan a Google Local név alatt érhető el. 2006. április 25. óta sok más európai ország között Magyarországról is elérhetők utcanévadatok, melyek 2007. május eleje óta kereshetők is. 2007 novembere óta a budapesti buszok adatai is megtalálhatók, illetve a Domborzat (Terrain) nézetben a domborzat is látható.

Térkép24 - útvonaltervezés

Térkép24 - útvonaltervezés

Az útvonal tervezővel megtudja tervezni, hogy hogyan is menjen a Mátrába. Más megfogalmazásban, szűkebben a Földre értelmezve: A térkép a földfelszín vagy valamely részletének arányosan kisebbített, felülnézetben, tehát alaprajzszerűen készült képe, méghozzá olyan, ami a terepet a valósághoz hűen ábrázolja. (Halász Miklós: Tereptan és térképismeret, 1987) Térképszerű ábrázolásnak nevezzük a térbeli sajátosságokat nem térképi formában jelölő grafikus ábrázolásmódokat. Ide tartoznak a panorámatérképek, madártávlati és műholdképek, térhatású térképek, metszetek, tömbszelvények, perspektívák stb. A térképek készítésének elméletével és gyakorlatával a térképészet vagy más néven kartográfia foglalkozik.

Tuti menü